Seilflyvning kan være så myk og behagelig som en rolig busstur eller så rå og heftig som noe av det mest ekstreme du noen gang kommer til å oppleve. Ikke la deg lure av de pene linjene og uskyldige hvite vingene som et seilfly har. I våre akrobatiske seilfly kan vi trekke opp til 5G. Da veier du 5 ganger så mye som du gjør på bakken. Når du utsettes for denne belastningen over lengre tid, vil du besvime – garantert!

Man kan utvikle seg i flere retninger innen seilflyvning. Akrobatikk med seilfly handler ikke om hvem som tør å spinne et seilfly lengst, hvem som kan fly opp/ned lengst eller hvem som klarer å dra flest G. Akrobatikk med seilfly er en dans som handler om koordinasjon, timing og pinlig nøyaktighet. Det er streben etter å mestre vanskelige øvelser. Det er heller ikke spørsmål om våre piloter klarer en bestemt øvelse. De klarer øvelsen, men spørsmålet hvor langt unna perfeksjon man er ved å utføre øvelsen denne gang.


Filmsnutt laget av Os Aeroklubb.
Flyvning i fjellet påsken 2013.


Verdensmester i akrobatikk. Fullt så heftig trenger det ikke å bli, selv om det sikkert føles slik.

Bli med en av våre piloter på en slik tur og vi vil garantere deg en opplevelse for livet. Ingen ord i verden kan beskrive lykkerusen når du endelig står på bakken igjen.

Er ikke dette noe for deg? Frister det ikke med ekstremsport? Vil du heller vite hvorfor fugler synger? Har du noen gang flydd med traner, sett en ørn sirkle termikk, prøvd å fly fra måker eller flydd tvers gjennom en regnbyge? Har du noen gang sett en sirkelformet regnbue fra luften? Det er nemlig slike opplevelser som vi opplever under vanlig flyvning. For de fleste er seilflyvning en form for rekreasjon. Bli med på en tur så skal vi vise deg hvordan.

Blir det litt tamt å bare fly rundt flyplassen og litt for heftig å fly opp ned? Fortvil ikke, en annen viktig del av vår hverdag er strekkflyvning. Det vil si at man flyr langt unna flyplassen. Veldig langt unna, faktisk så langt unna at du har ingen sjans å skli tilbake til flyplassen du startet på, med mindre du finner løft på veien. Våre lengste turer varer opptil 8 timer uten å lande og vi kan tilbakelegge opptil 1000 km. Bli med på en tur så skal vi vise deg hvordan man kan holde seg flere timer i luften uten motor.

Vi jobber med å bygge opp websider som vil fortelle om hva slags turer vi tilbyr. Meningen med turen er å gi pasasjeren innføring i seilflyvning og en opplevelse for livet. Du er med på inspeksjon av seilflyet før avgang og får innføring i instrumentene om bord og hvordan et seilfly virker. Vi har forskjellige priser for forskjellige type turer. Prisen avhenger av om man bruker vinsj eller slepefly som startmetode, hvor høyt man blir dratt opp med et slepefly og om man ønsker akrobatiske øvelser eller ikke. Inntil videre er du velkommen til å kontakte noen i klubben kan vi hjelpe deg videre.

Bestilling av flytur

Om passasjeren
Om turen

Hva slags type tur ønsker du?

Slepehøyde: 600m

En fin introduksjon til seilflyging. Du får en grundig gjennomgang av fly og instrumenter og bestemmer selv hva vi skal benytte turen til. En rolig tur i solnedgang eller en instruksjonstur hvor dette kan bli din første tur på vei mot seilflysertifikat. Turen gjennomføres med en av klubbens instruktører. Flytid fra ca. 15 minutter.

Slepehøyde: 1000m

Med god slepehøyde gir denne turen mange muligheter. Turen starter med en grundig bakkeutsjekk hvor du selv får bestemme hva turen skal brukes til. Vil du prøve å fly selv? Vil du se Elverum sentrum fra luften eller vil du bare kose deg og nyte turen? Har du lyst til å kjenne G-kreftene kan en av våre erfarne acropiloter demonstrere noen morsomme øvelser på denne turen. Flytid fra 20-30 min. Avhengig av hvilke manøvre som flys.
Når skal turen gjennomføres?

Velg ønsket dato og klokkeslett for tur. Vi flyr vanligvis på lørdager og søndager i perioden mai - september, men tar kontakt for nærmere avtale.

Vi flyr normalt i helgene fra mai til september og tar kontakt med deg for å avtale endelig dato og tidspunkt. Er turen en gave kan mottageren ta kontakt med oss for nærmere avtale.

Om deg
Please wait...