Vi ble en gjeng fra efks på 9 personer som utfordret standby syndromet og reiste til denne lille plassen som ligger øst for Elverum på svensk side. Utfra utsagn fra svenske seilflyvere, så ligger denne flyplassen i Sveriges beste termikkområder. Jeg personlig begynte min seilflykarriere her i 1977 og hadde mange høye og flotte turer her. Da under Malung segelflygklubb.
Det ble en utfordring og få tak i slepefly, da den som var tiltenkt hadde stukket av til en annen klubb. Vi fikk til slutt tak i SE-GTI. En Rally 180 fra Ørebro. Lørdag den 20 September fikk vi til 9 slep med ASK 21 LN-GIB. Vi hadde med to fly, men siden været ikke var det beste, så fløy vi et fly.
Det var en flott stemning hele dagen og dagen ble avsluttet med en flott middag på EL Paso (stedets eneste restaurant).
Alle sjekket inn på Carlsborg vertshus i Rørbacksnes. Vi hadde hele vertshuset for oss selv og hadde en flott ramme rundt arrangementet vårt med gitar/sang anført av Roger Magnussen med hjelp av Jan Arild og Digna. Vi andre stemte med så godt vi kunne.
Søndagen begynte med en flott frokost disket opp av vertskapet og denne holdt vi gående et par timer med noe sang ogskrøner, siden flyværet utenfor ikke var det beste. Dagen gikk med til og pakke utstyr, takke for hjelpen fra slepekusken Olle Palm. Stemningen var enstemmig på at turen ble perfekt allikevel, tross været. Det sosiale sto i fokus.
Arne Gjelten